21 Ocak 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI



Malzemeler:

Etimekleri ıslatmak için:
*10-12 adet tuzsuz etimek
*4 su bardağı sıcak su
*1,5-2 su bardağı şeker

Muhallebisi:
*1 lt.süt
*4 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Yapılışı:

*Etimekleri borcama döşeyip 1,5-2 su bardağı şekeri tavaya alıp esmerleşene kadar kavurun.Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekleyin.Şeker eriyene kadar kaynatın.Sıcakken etimeklerin üzerine gezdirin.
Muhallebisi için 1 lt.sütü ,unu,nişastayı,şekeri,vanilyayı bir tencereye alıp mikserle iyice karıştırın.Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.Tekrar mikserle soğutarak hazırladığınız muhallebiyi etimeklerin üzerine gezdirin.
Arzuya göre üzerine krem şanti,kakao,hindistancevizi,fındık,toz yeşilfıstıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

7 Ocak 2010 Perşembe

PORTAKAL KASESİNDE ELMALI KEREVİZ

Malzemeler:

*iki baş kereviz
*1 adet yeşil elma
*2 yemek kaşığı ceviz
*limon suyu
*200 gr.yoğurt
*1 yemek kaşığı mayonez
*1 diş sarımsak
*tuz

Yapılışı:

*Kerevizler soyulur.Kararmaması için limonlu suda bekletilir,rendelenir.Elma soyulur,küçük kare kare doğranır.
*Yoğurt,mayonez,sarımsak ile sos hazırlanır.
*Kereviz ve elmalar sosla karıştırılır.tuz ve ceviz ilave edilir.
*Portakallar ortadan ikiye kesilir.İçleri oyulup çıkartılır yada suyu sıkılıp degerlendirilir.İçi
Oyuk olan portakal kabukları kase olarak kullanılır.üstleri dereotu veya maydanozla süslenir.

*Afiyet olsun…