26 Mart 2010 Cuma

KARIŞIK PİZZA



Malzemeler:
*3 su bardağı un
*1 paket yaşmaya
*bir çorba kaşığı tozşeker
*bir tatlı kaşığı tuz
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*yeteri kadar su

Sosu için:

*1 çorba kaşığı salça
*2 adet domates
*2 çorba kaşığı sıvıyağ
*2 diş sarımsak,tuz
*1 tatlı kaşığı kekik,
*az miktarda kuru fesleğen

Üst harcı için:

*küp doğranmış domates
*yeşil biber
*siyah zeytin
*yeşil zeytin
*isteğe göre;salam,sucuk.mantar…

Yapılışı:

*Un, yoğurma kabına alınır,ortası açılır.İçine maya koyulur.Az miktarda ılık su ile eritilir.
*Tuz,şeker,sıvıyağ ilave edilerek yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Mayalanması için bekletilir.
*Bu arada domatesler rendelenip,salça,sıvıyağ,tuz,kekik,sarımsakla sos hazırlanır.
*Mayalanan hamur yağlanan tepsiye elle yada merdaneyle açılarak yayılır.Üzerine kurumaması için çok az sıvıyağ sürülür.
*Tepsiye yayılan hamurun üzerine sos sürülür.Harç malzemeleri pizza hamurunun üzerine yayılır.
*180-200 derecede pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine kaşar peyniri gezdirilir.Tekrar fırında 2 dk.bekletilir.Sıcak servis yapılır.
*Afiyet olsun…

SİNKOTA



Malzemeler

4 adet kabak
4 patates
3 soğan
4 diş sarımsak
yarım kg yoğurt
1 demet dereotu
1çay kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane

Hazırlanışı

• Soğan ve sarımsaklar piyazlık doğranır.
Kabak ve patates ince halkalar şeklinde dilimlenir.
Dereotu,karabiber,tuz,kırmızıbiber,zeytinyağı eklenip iyice harmanlanır.
Fırın tepsisine boşaltılarak 180-200 derecede 25-30 dk.pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine nane,yoğurt konarak ılık servis yapılır.
Afiyet olsun…