2 Aralık 2009 Çarşamba

ELMALI TART






Malzemeler:

♣500 gr un
♣150 gr.pura şekeri(1,5 su bardağı)
♣250 gr margarin
♣1 kabartma tozu
♣1 çimdik tuz
♣2 adet yumurta

Krema:

♣3 çorba kaşığı un
♣2,5 su bardağı süt
♣1 su bardağı tozşeker
♣1 paket vanilya

Süsülemek için:
♣80gr.bitter çikolata

Yapılışı:

♣Margarin,yumurta,pudra şekeri,bir çimdik tuz yoğrulur.Homojen bir hale getirilir.Un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.15-20 dk.serin bir yerde dinlendirilir.

Hamur kalıptan iki santim büyük açılır.iyice yağlanmış kalıba serilir.Kenarlardan sarkan kısımları bastırarak kesilip,düzeltilir.Bıçak ucuyla veya çatal ile pişme esnasında hamur kabarmasın diye birkaç yerinden delinir.Isıtılmış 180˚C fırında altı ve üstü pembe renk olana kadar pişirilir.Fırından aldıktan sonra biraz soğutulup dikkatlice kalıptan çıkartılır.

Krema malzemeleri ocakta muhallebi kıvamında pişirilir.Tart hamurunun üzerine dökülür.Elmalar soyulup yarım ay şeklinde dilimlenir.Üstten ısı vererek pembe renkte pişirilir.Benmari usülü eritilmiş çikolata ile süslenip servis yapılır.
Not:
Margarinle pudra şekerini iyice yedirin.un kattıktan sonra hamuru fazla yoğurmayın.Hamuru dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder