Malzemeler
• 4 adet kabak
• 4 patates
• 3 soğan
• 4 diş sarımsak
• yarım kg yoğurt
• 1 demet dereotu
• 1çay kaşığı kırmızı pul biber
• Karabiber
• Tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı nane
Hazırlanışı
• Soğan ve sarımsaklar piyazlık doğranır.
• Kabak ve patates ince halkalar şeklinde dilimlenir.
• Dereotu,karabiber,tuz,kırmızıbiber,zeytinyağı eklenip iyice harmanlanır.
• Fırın tepsisine boşaltılarak 180-200 derecede 25-30 dk.pişirilir.
• Fırından çıkınca üzerine nane,yoğurt konarak ılık servis yapılır.
• Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder