21 Ocak 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI



Malzemeler:

Etimekleri ıslatmak için:
*10-12 adet tuzsuz etimek
*4 su bardağı sıcak su
*1,5-2 su bardağı şeker

Muhallebisi:
*1 lt.süt
*4 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Yapılışı:

*Etimekleri borcama döşeyip 1,5-2 su bardağı şekeri tavaya alıp esmerleşene kadar kavurun.Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekleyin.Şeker eriyene kadar kaynatın.Sıcakken etimeklerin üzerine gezdirin.
Muhallebisi için 1 lt.sütü ,unu,nişastayı,şekeri,vanilyayı bir tencereye alıp mikserle iyice karıştırın.Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.Tekrar mikserle soğutarak hazırladığınız muhallebiyi etimeklerin üzerine gezdirin.
Arzuya göre üzerine krem şanti,kakao,hindistancevizi,fındık,toz yeşilfıstıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder