25 Mayıs 2010 Salı

HASAN PAŞA KÖFTESİ(ÇANAK KÖFTE)



Malzemeler:
*600 gr.yağsız dana kıyma
*1 soğan
*2 yumurta
*ekmek içi
*karabiber,tuz

Sos için:
*75 gr.margarin
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1,5 bardak su

Patates püresi için:
*500 gr.patates
*25 gr.tereyağ
*1 yumurta
*yeterince süt ve tuz
*üzerine kaşar rendesi

Yapılışı:

*Ekmekleri ufalayın.Soğanı rende yapın.Et,soğan,ekmek içi,tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
*Bir kaseye su koyun ve elinizi devamlı ıslatarak, kıymadan alacağınız parçaları yumurta büyüklüğünde avuç içinde yuvarlayarak çanak şeklinde yapın.İçine patates püresi konacak şekilde olsun.
*Hazırladığınız köfteleri yapışmaması için güzelce yağladığınız tepsiye dizin.180 derecede 15 dk.pişirin.Pişirmenin yarı zamanında fırından alarak köftelerin tepsiye yapışmaması için spatula ile yerinden oynatın ve salçaları sosu tepsiye yavaşca dökün.
*Haşlanmış patatesleri iyice ezin(pürenin özelliği içinde hiç patates tanesinin olmaması)
*Pürenin içine malzemelerini iyice karıştırıp yarı pişmiş çanak köftelere pasta torbasıyla sıkın.
*Tekrar fırına verin.5-10 dk.daha pişirin ve kaşar rendesini her köftenin üzerine serpin.
*Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder