23 Mayıs 2010 Pazar

MANİSA KEBABI

Malzemeler:


*500-600 gr.kuşbaşı kuzu eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 su bardağı bezelye
*2 adet patates
*10-15 adet mantar
*tuz,karabiber

Krep hamuru:

*2 bardak un
*2 adet yumurta
*2 su bardağı süt
*maydanoz(ince kıyılmış)
Krep malzemesi kebaba göre arttırılabilir.

Üzeri için:

*kaşar rendesi,domates,sivri biber

Yapılışı:

*Doğranmış soğanları yağda biraz çevirip,etleri ekleyin.
*Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
*Küçük küpler halinde doğradığınız havucu ekleyip,biraz pişirin.
*Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve mantarları ekleyip,pişirmeye devam edin.
*En son bezelye,tuz,karabiber ve birazda su ilave edip ağır ateşte yumuşayana dek pişirin.Soğumaya bırakın.
*Krep için;yumurta sarısı ve sütü çırpın.Yumurta akını tuzla kar haline getirin.Tüm malzemeleri karıştırın.
*Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin.Isınınca krep hamurundan 1 kepçe tavaya dökün.Tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağlayın.Diğer yüzünü de pişirin.
*Krepler pişince; birini çukur bir kaseye yerleştirin.Ilık kebaptan delikli kepçe ile alıp krepin ortasına yerleştirin.
*Krepin sarkan kenarlarını bohça şeklinde katlayıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.Katlanmış kısmı altta kalsın.
*Üzerine bir dilim kaşar,bir dilim domates ve sivri biber yerleştirip kürdan batırın.
*Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180-200 derecede 10-15 dk pişirin.

*Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder