21 Nisan 2009 Salı

Armut Köfte







Malzemeler:

*8 adet küçük boy patlıcan
*1 kilo tavuk kıyması
*1haşlanmış patates
*2 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta
*1 soğan
*1 domates
*2 çorba kaşığı tereyağ
*galete unu
*tuz,karabiber

Yapılışı:

*Patlıcanların kafaları koparılmadan tamamı soyulur.Tuzlu suda bekletilir.yağda kızartılır.Bir tabağa çıkartılıp bekletilir.Diğer tarafta soğan rendelenir.Patates haşlanır.Tereyağ ve domates dışındaki bütün malzemelerle tavuk köftesi yoğrulur.yaptığımız köfte harcı patlıcan sayısına göre ayarlanıp,patlıcanlar tek tek yapılan köfte harcıyla ince bir tabaka halinde tamamen kaplanır.Armut şekli verilir.Köfteyle kaplanan patlıcanlar kızartılır.Bir tepsiye dizilir. Üzerine tereyağ ve domatesle sos yapılır.Patlıcanların üzerine paylaştırılır.İsteğe göre fırına verilip,biraz bekletilir.



*Afiyet olsun.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder