26 Nisan 2009 Pazar

Profiterol



Hamuru:

*100 gr. Margarin
*1,5 su bardağı su
*4 yumurta (soğuduktan sonra)
*1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

Ara Krema:

*2 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*2 çorba kaşığı un
*1çay bardağı tozşeker
*30 gr. tereyağı (1 tatlı kaşığı)

Çikolata sosu için:

*2 su bardağı süt
*1 küçük fincan şeker
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1 çorba kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı margarin
*125 gr. bitter çikolata
*toz yeşil fıstık

Yapılışı:

*Margarin eritilir. Su ve margarin tencerede kaynatılır. Yavaş yavaş un ilave edilir.4–5 dakika kavrularak pişirilir. Ocaktan alınır. Soğuyunca mikserle çırpılarak tek tek yumurtalar ilave edilir.1 tatlı kaşığı veya sıkma torbasıyla yağlanmış tepsiye dizilir.180 derecede ekmek gibi kızarana kadar pişirilir. Fırının kapağı pişene kadar açılmaz. Fırında kalıp soğuması daha iyi.

*Soğuyunca ara krema ile doldurulur. Üzerine çikolata sosu gezdirilir. İsteğe göre toz yeşil fıstık serpilerek servise sunulur.

*Ara kremanın yapılışı:Şeker,un,yumurta sarısı karıştırılıp süt ilave edilir.Ocakta koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp tereyağı katılır.isteğe göre vanilya konulur.Karıştırılır ve soğutulur.

*Çikolata sosunun yapılışı: Mısır nişastası, şeker ve kakao karıştırılır, süt ilave edilir. Ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınır, margarin ve çikolata katılır. Eriyene kadar karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder