24 Nisan 2009 Cuma

Kelebek Kurabiye


Malzemeler:
*250 gr.tereyağ
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*aldığı kadar un(yaklaşık 3,5 su bardağı)

Yapılışı:
*Kakao dışında bütün malzemeler katılıp kurabiye hamuru elde edilir. Hamur iki parçaya ayrılır. Birine iki kaşık kakao konur, yoğrulur.her iki hamur birbirine katılır.iki renkli bir hamur elde edilir.Merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.kalıplarla şekil çıkartılır. Tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında pişirilir.

*Kelebek şekli vermek istenirse; merdane ile açılan hamuru dikdörtgen şekilde kesip, uzun kenarlarından iki rulo yapılır. Elde edilen birbirine bitişik rulolar enlemesine 1cm kalınlığında kesilir. Kesilen her parça yanlarından başparmak ve işaret parmağı yardımıyla bastırılır. Resimdeki gibi kelebek şekli verilir.

*Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder