26 Nisan 2009 Pazar

Çerkez Çorbası

Malzemeler:

*1 su bardağı aşurelik buğday
(bir gece önceden ıslatılmış)
*1 su bardağı haşlanmış mısır veya konservesi
*200 gr.tavuk göğüs eti
*1 su bardağı yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yumurta(sarısı)
*1 çorba kaşığı kuru nane ve tuz

Yapılışı:

Buğdayı bir gece suda bekletin.Ertesi günü suyunu süzüp üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyun.Tavuk etini haşlayın.6 su bardağı suyunu ayırın.Tavuk etini küçük küçük parçalayın.
Tereyağını tencereye alın ve un ekleyerek kavurun.Topaklanmaması için önce 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyip.çırpma teliyle karıştırın.4 su bardağı tavuk suyu daha ekleyip önce buğdayı sonra mısırı katın.Bir iki taşım kaynayınca didiklenmiş tavukları ekleyin.
Terbiyesi için; yoğurt ve yumurta sarılarını bir kapta kariştırın.Bir kepçe çorbanın suyundan terbiyeye ekleyip çorbaya ilave edin.5 dk.daha pişirin.Tuz ve kuru naneyi ekleyip servise sunun.
*Afiyet olsun.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder