27 Nisan 2009 Pazartesi

Kek Dolması

Malzemeler:

*4 yumurta
*1 su bardağı tozşeker
*1,5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kakao
*1 kabartma tozu
*1 vanilya

Muhallebisi:

*4 su bardağı süt
*1 su bardağı tozşeker
*5 yemek kaşığı un
*10 gr.margarin
*yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

*2 su bardağı süt
*2 küçük kahve fincanı tozşeker
*2 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
*2 çorba kaşığı kakao
*80 gr.bitter çikolata

Yapılışı:

*Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao karışımı elenerek çırpılan malzemeye eklenir.Tahta kaşıkla karıştırılır.170 derecede kek içini çekene kadar pişirilir.Ayrı bir yerde süt,un,tozşeker karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
*Kek piştikten sonra ortadan ikiye ayrılır.Dibi yuvarlak, çukur mikser kabı streç filmle kaplanır.Kekin bir parçası kabın içine çanak şeklinde yerleştirilir ve hazırlanan muhallebi ılıkken kekin üzerine dökülür.Diğer parça ile de üzeri kapatılır.
*Bir gece buzdolabında bekletilir.Servis esnasında ters çevrilip üzerine hazırlanan sos dökülür.Dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder