21 Nisan 2010 Çarşamba

PATATES PASTASI




Malzemeler:
*6 adet haşlanmış patates
*1 adet büyük göbek salata
*2 adet haşlanmış havuç
*4-5 yeşil soğan
*8-10 adet kornişon turşu
*bir tutam maydanoz ,tuz
Sos için:
*1 adet limon suyu
*1 çorba kasesi yoğurt
*3 çorba kaşığı zeytinyağ
*tuz,karabiber
Yapılışı:
*Haşladığınız patatesleri rendeleyip üzerine limon suyu,zeytinyağ,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
*Harcı üçe bölüp servis edeceğiniz tabağa; yuvarlak pasta çember kalıbını koyup,alt zemine patates harcı yayın.Üzerine göbek salata(ince doğranmış),rende havuç,turşu,ince kıyılmışyeşil soğan karıştırın.
*Bastırıp üzerine tekrar patates harcından daha sonra tekrar yeşillik harcından,en son kata kalan patates harcından koyup üzerine yayınız.
*Pasta kalıbını dikkatlice çıkartıp üzerine sos hazırlayınız.
*Yoğurdun içine zeytinyağı,tuzu koyup çırpma teliyle karıştırıp,pastanın ortasından döküp kaşıkla yavaşça yayınız.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyiniz.
*Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder