17 Nisan 2010 Cumartesi

PERDE PİLAVI



İç malzemeleri:
*Yarım tavuk(1 adet göğüs eti,1 adet but)
*2 su bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
*2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
*3-4 su bardağı tavuk suyu
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 su bardağı soyulmuş badem
*Tuz,karabiber

Hamuru için:
*1 yumurta
*1,5 su bardağı un
*yarım yemek kaşığı sıvıyağ
*yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
*Tavuk etleri 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlanıp,kemiklerinden ayrılır.Küçük parçalara bölünür.
*Çam fıstığı ve kabukları soyulmuş bademler tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
*Suda bekletilmiş,yıkanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir ve kavrulur.
*Tavuk suyu 4 su bardağına tamamlanıp tuz eklenerek pirince ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
*Kuş üzümü eklenip suyunu çekene kadar 15-20 dk. pişirilir.karabiber serpilir.Üzerine kağıt peçete koyup dinlendirilir.
*Hamuru için;Un bir kaba elenir, tuz eklenir.Ortası açılıp yumurta kırılır.Sıvıyağ ve su eklenerek hamuru elde edilir.1 mm kalınlığında açılır.
*20-25 cm.çapında tabanı yuvarlak bir kalıp margarinle yağlanıp biraz buzdolabında bekletilir.
*Bademler kalıbın dibine ve kenarlarına bastırılarak dizilir.Açılmış hamur kalıbın içine yerleştirilir.
*Hamurun üzerine bir kat pilav, bir kat tuz ve karabiberle tatlandırılan tavuk parçaları sıkıca yerleştirilir.İşlem tekrarlanır.
*Yanlardan sarkan hamurla üzeri kapatılır.Sıvıyağ sürülür.
*Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki (170 derece)fırında hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 15-20
dk.pişirilir.
*Kalıp ters çevrilerek servis yapılır.
*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder