23 Nisan 2010 Cuma

KREMALI KÜLAHLAR


Malzemeler:
*250 gr. margarin
*3,5 su bardağı un
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*100 gr. pudra şeker

Kreması:
*2,5 su bardağı süt
*1 yumurta
*7 kaşık şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*100 gr.margarin
*1 paket vanilya
Süslemek için:meyve
Yapılışı:
*Öncelikle kremasını yapın.Yumurtanız oda sıcaklığında olsun.
*Tencerede yumurta ile şekeri karıştırın.Un ve nişastayı katıp tekrar karıştırın.
*Sütü yavaşça ilave edip,tencereyi ocağa koyup karıştırarak pişirin.
*Soğuyunca katıyağı ilave edip mikserle çırparak yedirin.
*Hamuru için;margarin,pudra şekeri birbirine yedirin.Diğer malzemeleri ilave edin.
*Hamuru merdaneyle yuvarlak açıp,2,5 cm.lik şeritler kesin..Kalınlığı milföy hamuru kadar olsun.
*Yağlanmış külahlara(hazır külah kalıplarınız yoksa alüminyum folyayı ikiye katlayıp sert dondurma külahları yapabilirsiniz.)bu şeritleri aralık bırakmadan birbirinin üzerine gelecek şekilde sarın..
*Tepsiye koyup 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
*Pişen külahları kalıbından dikkatlice çıkartın.
*İçine krema doldurup,ağız kısmına kesilmiş meyveler yerleştirin.(küp küp kesilmiş muz,kivi.nar)
*Külahlara pudra şekeri serpip servis edin.
*Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder