17 Nisan 2010 Cumartesi

TEKKE PİLAVI

Malzemeler:
*1 su bardağı bulgur
*2 su bardağı etsuyu
*100 gr. Kıyma
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*2 adet domates(küp doğranmış)
*2 çarliston biber
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*1 çay kaşığı tuz,karabiber
*nane yaprakları

Yapılışı:
*Soğan piyazlık ,biberler halka halka doğranır.
*Sıvıyağ ve bir kaşık tereyağ tencereye alınır.
*Önce soğanlar sonra kıyma eklenerek sotelenir.
*Ardından biber , rendelenmiş havuç ve domates katılır.
*5 dk.pişirilir.Etsuyu,tuz,karabiber eklenerek su kaynayınca bulgur ilave edilir.
*Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder