23 Nisan 2010 Cuma

KREMALI KÜLAHLAR


Malzemeler:
*250 gr. margarin
*3,5 su bardağı un
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*100 gr. pudra şeker

Kreması:
*2,5 su bardağı süt
*1 yumurta
*7 kaşık şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*100 gr.margarin
*1 paket vanilya
Süslemek için:meyve
Yapılışı:
*Öncelikle kremasını yapın.Yumurtanız oda sıcaklığında olsun.
*Tencerede yumurta ile şekeri karıştırın.Un ve nişastayı katıp tekrar karıştırın.
*Sütü yavaşça ilave edip,tencereyi ocağa koyup karıştırarak pişirin.
*Soğuyunca katıyağı ilave edip mikserle çırparak yedirin.
*Hamuru için;margarin,pudra şekeri birbirine yedirin.Diğer malzemeleri ilave edin.
*Hamuru merdaneyle yuvarlak açıp,2,5 cm.lik şeritler kesin..Kalınlığı milföy hamuru kadar olsun.
*Yağlanmış külahlara(hazır külah kalıplarınız yoksa alüminyum folyayı ikiye katlayıp sert dondurma külahları yapabilirsiniz.)bu şeritleri aralık bırakmadan birbirinin üzerine gelecek şekilde sarın..
*Tepsiye koyup 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
*Pişen külahları kalıbından dikkatlice çıkartın.
*İçine krema doldurup,ağız kısmına kesilmiş meyveler yerleştirin.(küp küp kesilmiş muz,kivi.nar)
*Külahlara pudra şekeri serpip servis edin.
*Afiyet olsun...



22 Nisan 2010 Perşembe

MURADİYE ÇORBASI




1 adet tavuk göğsü
1 adet patates
yarım havuç
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 adet limon <
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,pulbiber

Yapılışı:
Tavuk göğsünü haşlayın.Küçük küçük didin.
Tavuk suyuna küp küp doğranmış patatesi,havucu atıp kaynatın.
Patates ve havucun haşlanmasına yakın şehriye ilave edin.
Parçalara ayırdığın tavuk etlerini ilave edin.
Ayrı bir kapta yumurta,unu ve limonu çırpın.Pişmiş olan çorbaya ilave edip altını kapatın.
Afiyet olsun...

21 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUK SALATASI




Malzemeler

*1 ince doğranmış göbek marul
*2 adet tavuk göğsü
*2 kutu mısır
*5 adet kornişon turşu(küp doğranmış)

Sos için
*6 çorba kaşığı mayonez
*4 çorba kaşığı yoğurt
*tuz
*Arzuya göre 1 -2 diş sarımsak
Yapılışı:
*Tavuk göğsünü haşlayın,didikleyin ve tuzlayın.
*Sos malzemelerini iyice karıştırın.
*Çukur bir kapta sosla birlikte tavuk göğsü,mısır,turşu ve göbek marulu karıştırıp servis ediniz.
*Afiyet olsun...

PATATES PASTASI




Malzemeler:
*6 adet haşlanmış patates
*1 adet büyük göbek salata
*2 adet haşlanmış havuç
*4-5 yeşil soğan
*8-10 adet kornişon turşu
*bir tutam maydanoz ,tuz
Sos için:
*1 adet limon suyu
*1 çorba kasesi yoğurt
*3 çorba kaşığı zeytinyağ
*tuz,karabiber
Yapılışı:
*Haşladığınız patatesleri rendeleyip üzerine limon suyu,zeytinyağ,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
*Harcı üçe bölüp servis edeceğiniz tabağa; yuvarlak pasta çember kalıbını koyup,alt zemine patates harcı yayın.Üzerine göbek salata(ince doğranmış),rende havuç,turşu,ince kıyılmışyeşil soğan karıştırın.
*Bastırıp üzerine tekrar patates harcından daha sonra tekrar yeşillik harcından,en son kata kalan patates harcından koyup üzerine yayınız.
*Pasta kalıbını dikkatlice çıkartıp üzerine sos hazırlayınız.
*Yoğurdun içine zeytinyağı,tuzu koyup çırpma teliyle karıştırıp,pastanın ortasından döküp kaşıkla yavaşça yayınız.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyiniz.
*Afiyet olsun...

17 Nisan 2010 Cumartesi

TEKKE PİLAVI

Malzemeler:
*1 su bardağı bulgur
*2 su bardağı etsuyu
*100 gr. Kıyma
*1 adet havuç
*1 adet soğan
*2 adet domates(küp doğranmış)
*2 çarliston biber
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*1 çay kaşığı tuz,karabiber
*nane yaprakları

Yapılışı:
*Soğan piyazlık ,biberler halka halka doğranır.
*Sıvıyağ ve bir kaşık tereyağ tencereye alınır.
*Önce soğanlar sonra kıyma eklenerek sotelenir.
*Ardından biber , rendelenmiş havuç ve domates katılır.
*5 dk.pişirilir.Etsuyu,tuz,karabiber eklenerek su kaynayınca bulgur ilave edilir.
*Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
*Afiyet olsun…

PERDE PİLAVI



İç malzemeleri:
*Yarım tavuk(1 adet göğüs eti,1 adet but)
*2 su bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
*2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
*3-4 su bardağı tavuk suyu
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 su bardağı soyulmuş badem
*Tuz,karabiber

Hamuru için:
*1 yumurta
*1,5 su bardağı un
*yarım yemek kaşığı sıvıyağ
*yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
*Tavuk etleri 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlanıp,kemiklerinden ayrılır.Küçük parçalara bölünür.
*Çam fıstığı ve kabukları soyulmuş bademler tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
*Suda bekletilmiş,yıkanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir ve kavrulur.
*Tavuk suyu 4 su bardağına tamamlanıp tuz eklenerek pirince ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
*Kuş üzümü eklenip suyunu çekene kadar 15-20 dk. pişirilir.karabiber serpilir.Üzerine kağıt peçete koyup dinlendirilir.
*Hamuru için;Un bir kaba elenir, tuz eklenir.Ortası açılıp yumurta kırılır.Sıvıyağ ve su eklenerek hamuru elde edilir.1 mm kalınlığında açılır.
*20-25 cm.çapında tabanı yuvarlak bir kalıp margarinle yağlanıp biraz buzdolabında bekletilir.
*Bademler kalıbın dibine ve kenarlarına bastırılarak dizilir.Açılmış hamur kalıbın içine yerleştirilir.
*Hamurun üzerine bir kat pilav, bir kat tuz ve karabiberle tatlandırılan tavuk parçaları sıkıca yerleştirilir.İşlem tekrarlanır.
*Yanlardan sarkan hamurla üzeri kapatılır.Sıvıyağ sürülür.
*Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki (170 derece)fırında hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 15-20
dk.pişirilir.
*Kalıp ters çevrilerek servis yapılır.
*Afiyet olsun…