2 Mayıs 2009 Cumartesi

İslim Kebabı

Malzemeler:

*4 adet patlıcan
*yarım kilo kuzu kuşbaşı
*4 çorba kaşığı tereyağı
*1 adet soğan
*1,5 çorba kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 kesme şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

*Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir.Tuzlu ve şekerli suda yarım saat bekletilir.Yıkanır ve kurutulur.Sıvıyağda kızartılır.
*Soğanlar ince kıyılıp tereyağı ile sotelenir.Etler ilave edilir ve kavrulur.Karabiber ve salçası katılıp, bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edilir.Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuzu en son ilave edilir.
*İki patlıcan dilimi çapraz yapılır,ortasına parça et konulur,bohça şeklinde kapatılır.Pişirme kabına birleşme yerleri altta kalacak şekilde konulur.Patlıcanların üzerine domates ve biber kürdanla yerleştirilir.Etleri pişirdiğimiz sos üzerine ilave edilir.180 ‘C fırında 15-20 dakika pişirilir.

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder