3 Mayıs 2009 Pazar

Düğün Çorbası

Malzemeler:

*500 gr.kuzu veya koyun gerdan
*2 çorba kaşığı sıvıyağ
*2 çorba kaşığı un
*1 orta boy soğan
*6 su bardağı etsuyu
*2 adet yumurta sarısı
*yarım limon suyu
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,tuz

Yapılışı:

Gerdan üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.Piştikten sonra üzerindeki etler didilir.Başka bir tencerede yağ ve un 3 dk kavrulur.Yavaş yavaş et suyu eklenir ve çorba kıvamına gelene kadar pişirilir.
Bir kasede yumurta sarıları ve limon suyu çırpılır.Terbiyenin içine birkaç kaşık çorbadan alınıp karıştırılır ve çorbaya ilave edilir.Bir taşım kaynatılır.Tuz en son ilave edilir.
Yağda kızdırılmış kırmızı pulbiber ile servise sunulur.

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder