3 Mayıs 2009 Pazar

Süzme Sebze Çorbası


Malzemeler:

*2 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet kereviz
*yarım kase bezelye
*2 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*8 su bardağı etsuyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*yarım demet maydanoz

Yapılışı:

Sebzeler küp şeklinde doğranır.Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda sote edilir.Sebzeler ilave edilip 5 dk.kavrulur.Un eklenip 5 dk.daha kavrulur.Soğuk etsuyu ilave edilir.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorba süzgeçten veya blendırdan geçirilir.Servis esnasında ince kıyılmış maydanozla süslenir.

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder