Malzemeler:
*2 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet kereviz
*yarım kase bezelye
*2 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*8 su bardağı etsuyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Sebzeler küp şeklinde doğranır.Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda sote edilir.Sebzeler ilave edilip 5 dk.kavrulur.Un eklenip 5 dk.daha kavrulur.Soğuk etsuyu ilave edilir.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorba süzgeçten veya blendırdan geçirilir.Servis esnasında ince kıyılmış maydanozla süslenir.
*Afiyet olsun…
*2 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet kereviz
*yarım kase bezelye
*2 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*8 su bardağı etsuyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Sebzeler küp şeklinde doğranır.Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda sote edilir.Sebzeler ilave edilip 5 dk.kavrulur.Un eklenip 5 dk.daha kavrulur.Soğuk etsuyu ilave edilir.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorba süzgeçten veya blendırdan geçirilir.Servis esnasında ince kıyılmış maydanozla süslenir.
*Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder