13 Mayıs 2009 Çarşamba

Katmer Poğaça


Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine,sarısı dışına)
20 gr. yaşmaya (1 küpün yarısı)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

Arasına sürmek için:

75 gr. tereyağı(eritilmiş)
Beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı:


Maya ılık suda iki çay kaşığı şekerle eritilir.Önce sıvılar karıştırılır.Ilık süt,sıvıyağ,bir yumurta akı,maya,tuz karıştırılır.Aldığı kadar un ilave edilir.Ayrı bir kapta tereyağ eritilir.
Hamur sekiz parçaya bölünür.Yemek tabağı kadar merdaneyle açılır.Aralarına tereyağ
sürülür.en üst kata sürülmez.Kenarları biraz bastırılır..Merdane yada oklava kullanmadan tekrar elle bastırarak büyük bir yuvarlak tepsi kadar açılır.Hamur 4 parçaya ayrılır.Her parça tekrar dörde ayrılıp tam 16 parça elde edilir.Sigara böreği gibi içine peynirli maydanoz konulup sarılır.Mayalanması için tepside bekletilir.Kabarınca üzerine yumurta sarısı sürülür.Çörek otu ve susamla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder