21 Mayıs 2009 Perşembe

Fatih Sarması


Malzemeler:

5 yumurta
5 yemek kaşığı tozşeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Arasını süslemek için:
Kayısı marmelatı

Üzeri için:
Toz Antep fıstığ
Şerbeti:

4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su

Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.Mikser bırakılıp tahta kaşıkla elenmiş un, kabartma tozu,vanilya karışımı üzerine yavaşça dökülür,karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine dökülür.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Üzeri pembeleşip pişince nemli bir havlu yardımıyla kek rulo şeklinde sarılır.2 dk sonra
Açılır.Açıldıktan sonra marmelat sürülür ve bol antepfıstığı serpilip rulo yapılır.
Soğuk şerbet ,sıcak kekin üzerine dökülür.

Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder