Malzemeler:
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı haşhaş
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti:
*2 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Şerbet soğuk
Kreması:
*1 kg.süt
*3 kaşık buğday nişastası
*2 kaşık un
*isteğe göre 1-2 kaşık şeker konulabilir.
Üzeri için:
*1paket krem şanti
*1 bardak süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir.Katı yağla yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökülüp fırına verilir.Fırından çıkınca şerbeti dökülür.Soğumaya bırakılır.Kreması için bütün malzemeler tencereye konulup karıştırılarak pişirilir.Hazırlanan krema soğuyan tatlının üzerine yayılır.En üstü krem şantiyle kaplanıp
Nar taneleriyle süslenir.
*Afiyet olsun…
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı haşhaş
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti:
*2 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Şerbet soğuk
Kreması:
*1 kg.süt
*3 kaşık buğday nişastası
*2 kaşık un
*isteğe göre 1-2 kaşık şeker konulabilir.
Üzeri için:
*1paket krem şanti
*1 bardak süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir.Katı yağla yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökülüp fırına verilir.Fırından çıkınca şerbeti dökülür.Soğumaya bırakılır.Kreması için bütün malzemeler tencereye konulup karıştırılarak pişirilir.Hazırlanan krema soğuyan tatlının üzerine yayılır.En üstü krem şantiyle kaplanıp
Nar taneleriyle süslenir.
*Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder