12 Mayıs 2009 Salı

Meyveli Pandispanya

Malzemeler:


6 adet yumurta
1 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Ara krema:
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt

Pandispanyayı ıslatmak için:
Meyve suyu veya süt
Üzerini süslemek için:
1 paket krem şanti(yarım su bardağı sütle hazırlanmış)
1 paket meyve sosu(ahududu-çilek sosu)
Yapılışı:
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.Yumurtanın akları,sert, beyaz köpük olana kadar çırpılır.Yavaş yavaş şeker ilave edilir.5 dk sonra yumurta sarıları tek tek ilave edilerek çırpılır.Mikser kapatılır.
Tahta kaşıkla yavaş yavaş aynı yöne doğru karıştırarak un,kabartma tozu,vanilya,nişasta karışımı elenerek ilave edilir.
Kalıba yağlı kağıt serpilip hamur boşaltılır.Ortası hafif çukur kalacak şekilde kenarları yüksek olarak kaşıkla düzeltilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dk. kapağı açılmadan iyice içini çekene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.Kağıda alınır.
Ara kremanın yapılışı:

Un,şeker,yumurta tencerede karıştırılır.Soğuk süt ilave edilir.Ocakta kaynatılıp koyulaşana kadar pişirilir.Kapağı kapalı olarak arada bir karıştırarak
soğutulur.İyice soğuduktan sonra vanilyası ilave edilir.Mikserle iyice çırpılır.
Pandispanya enine 2 ya da 3 kata bölünür.Şekerli su,meyve suyu veya süt ile
Islatılır.Alt parça az,orta parça biraz daha fazla,üst kat en fazla ıslatılır.
Ara krema katların arasına düzgünce yayılır.Küçük doğranmış yada dilimlenmiş meyveler kremanın üzerine yayılır.meyvelerin üzerine bir miktar krem
şanti konulup,meyvelerin ve katların birbirine yapışması sağlanır.Katlar bu şekilde üst üste yerleştirilir.
Pastanın üzeri kalan krem şantiyle kaplanır,üzerine meyve dilimleri konulur.
Üstüne isteğe göre meyveli sos dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder