3 Mayıs 2009 Pazar

Yuvalama Çorbası

Malzemeler:

*250 gr. kuşbaşı et
*5 su bardağı sıcak su
*150 gr. yağsız kıyma
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*yarım kilo yoğurt
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 kahve fincanı sıvıyağ

Üzeri için:

*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı nane

Yapılışı:

Sıvıyağ ve kuşbaşı et bir tencerede birkaç dakika kavrulur. Beş su bardağı sıcak su eklenir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.30 dk soğuk suda bekletilen pirinç süzülüp kurutulur. Kurutulan pirinç blendırdan geçirilir ve un haline getirilir.
Kıyma, tuz ve karabiber katılıp nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Hazırlanan köfteler kaynayan etin içine nohutla birlikte atılır.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un karıştırılıp yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.5 dk. kaynatılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane gezdirilir.

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder