2 Mayıs 2009 Cumartesi

Fırında Mercimekli Tavuk



Malzemeler:

*1 orta boy bütün tavuk
*1,5 su bardağı yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1,5 yemek kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı kaşar rendesi
*1 çay kaşığı tuz,karabiber
*kırmızı pulbiber,kekik,tane karabiber

Yapılışı:

*Tavuk temizlendikten sonra yeteri kadar su,tuz ve tane karabiberle haşlanır.Haşlandıktan sonra tavuk didilir.Mercimek 3 su bardağı su ile 15 dk.haşlanır,suyu süzülür.Sıvıyağda küp doğranmış soğanlar sote edilir ve yeşil mercimekler ilave edilir.1,5 su bardağı tavuk suyu ilavesi ile mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir,baharatları katılır.
*Ayrı bir yerde tereyağı ve un kavrulur.Ilık süt azar azar ilave edilir ve beşamel sos hazırlanır.Fırın kabı yağlanıp didilen tavuk etleri tepsiye yerleştirilir.Tuz ve karabiber serpilir.Üzerine mercimek yayılır ve beşamel sos üzerine dökülür.En üste kaşar rendelenir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk üstü kızarana kadar pişirilir.

*Afiyet olsun…

,,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder