2 Mayıs 2009 Cumartesi

Patatesli Patlıcan Sarma

Malzemeler

*4 adet patlıcan
*4 adet patates
*2 kahve fincanı galeta unu
*2 yumurta
*yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*5-6 dal taze soğan
*2 çorba kaşığı krem peynir
*2-3 dal maydanoz
*kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

* Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenir,kararmaması için tuzlu suda bekletilir ve kurulanır.Bir kasede galeta unu,ceviz ve bir tutam tuz karıştırılır.Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır.
Kızdırılmış sıvıyağda patlıcanlar önce yumurtaya sonra cevizli karışıma batırılıp arkalı önlü kızartılır.
*Patatesler haşlanıp püre haline getirilir.Taze soğan ve maydanoz ince kıyılır.Patates püresi,ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz,krem peynir,tuz,karabiber bir kapta karıştırılır.
*Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışım koyulup rulo şeklinde sarılır.Taze soğanın yeşil yapraklarıyla rulolar bağlanır ve servise sunulur.
*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder