24 Mayıs 2009 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz




Malzemeler:

*4 adet kereviz (portakal büyüklüğünde)
*3 adet havuç
*4 adet patates
*yarım demet maydanoz
*yarım demet dereotu
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı un
*8-10 adet arpacık soğan
*1 tatlı kaşığı tozşeker
*1 limon suyu
*tuz

*Yapılışı:

*kerevizler ve havuçlar dilimlenip limonlu suda bekletilir.Diğer malzemelerde doğranıp sebzeler pişecek kaba sırasıyla; havuç,patates,kereviz,soğan şeklinde düzgünce yerleştirilir.

* Yağ, tuz,şeker,limon suyu,az miktarda su ile açılmış un ve yeteri miktarda su ilave edilir.Üzerine düz bir tabak yada yağlı kağıt kapatılır.Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir
.
*İsteğe göre domates konulabilir.

*Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder