2 Aralık 2009 Çarşamba

BOŞNAK BÖREĞİ


Malzemeler:

1 kg un
1 yemek kaşığı tuz
Ilık su (3-4 bardak)

Yapılışı:

Hamuru yoğuracağımız kaba un konulup,ortasına havuz
yapılır.tuz konulur.Ilık su azar azar katılıp una yedirilir.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
5 bezeye ayrılır.Üzerleri örtülüp içi hazırlanmak üzere
dinlenmeye bırakılır.
Boşnak böreğinde kullanılan iç malzemeler çiğden sote edilmeden
Kullanılır.Hamuruna yağ konulmaz.Açarken oklava kullanılmaz
Üzerine yumurta sürülmez.
------Kıymalı iç:---------

Yarım kilo kıyma
2 baş soğan(İnce doğranmış)
Karabiber
Tuz
Biraz çiçekyağı
İç malzeme çiğ olarak kullanılır.

--------Ispanaklı
Ispanak
2 -3 yumurta
150 gr peynir
1 başsoğan
Tuz bıraz sıvıyağ
Ispanaklar yıkanır,tuzlanır .sıkılır.
Bütün malzeme karıştırılır.

------Patatesli--------
4 tane patates
1 baş soğan
250 gr kıyma(isteğe göre)
Tuz karabiber
Biraz sıvıyağ
Patatesler küp küp bir kabın içindeki suya doğranır.suyu süzülür.diğer malzemelerle karıştırılır.Kıyma konulmayacaksa patates mıktarı arttırılabilir.

------Peynirli--------
Bir kalıp peynırın 3/2 si
3 yumurta
Sıvıyağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder