3 Aralık 2009 Perşembe

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ







Beğendi için Malzemeler:

♪6 adet patlıcan
♪2 yemek kaşığı tereyağ
♪2 yemek kaşığı un
♪3 su bardağı süt
♪limon
♪kaşar rendesi
♪tuz,çok az muskat rendesi
♪bir kaşık un


Üzerine:

♪500 gr.kuşbaşı tavuk eti
♪1 çorba kaşığı tereyağ
♪1 diş sarımsak
♪2 adet domates
♪4 adet sivri biber
♪1 su bardağı sıcak su
♪1 yemek kaşığı salça
♪tuz,karabiber,pulbiber,kekik.

Yapılışı:

♪Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir.Kabukları soyulur.limonlu ve unlu suda bekletilir.
♪Tavuk geniş bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Tereyağ ilave edilir.Sarımsak ,küp doğranmış sivribiber eklenir
.Domates ,salça,tuz.karabiber,pul biber eklenip tavuklar iyice yumuşuyana kadar
Pişirilir.Kısık ateşte sos hazırlanana kadar bırakılır.
♪Tereyağ bir tavada eritilir.Un ilave edilir.pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine ılık süt ilave edilir.Tuzu katılır.çok az muskat rendelenir.iyice karıştırılır.Patlıcanlar limonlu sudan çıkartılıp suyu süzülür.çatalla ezilip beşamel sosa ilave edilir.En son kaşar rendesi katılıp fazla karıştırılmaz.
♪Beğendi servis tabağına alınıp üzerine sotelenmiş tavuk konulup sıcak servis edilir.
♪Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder