3 Aralık 2009 Perşembe

VANİLYALI POĞAÇA




Malzemeler:

1 çay bardağı margarin(1 paketin yarısı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1 tane yumurta(sarısı içine,akı dışına)
az tuz(bir çimdik)
aldığı kadar un(3,5-4 su bardağı)
susam(dışına)

İç malzemesi:

peynir
maydanoz
Veya patates

Yapılışı:

Yumuşamış margarin,sıvıyağ,yoğurt,yumurtanın sarısı karıştırılır.Un,kabartma tozu,vanilya katılır.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamur 30 dk.dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.Elde biraz bastırılır avuç içi kadar açılır.Ortasına peynir koyup kapatılır,yuvarlatılır.
Kapatılan kısım alta gelecek şekilde önce yumurtanın akına sonra susama batırılır.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder