2 Aralık 2009 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEKLER





Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un( 2 bardak)

Üzeri için:

vişne reçeli
hindistan cevizi
(Her ikiside 1 bardaktan fazla)
vişne taneleri

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvıyağ ve süt eklenir.Çırpma işlemine devam edilir.Un ,kabartma tozu ve vanilya elenerek bütün malzeme tahta kaşıkla karıştırılır.
Yağlanmış krem karamel kalıplarına pay edilir.180 derece fırında pişirilir.
Ayrı bir yerde vişne reçeli tanelerinden ayrılır.Pişen ve soğuyan kekler önce reçele sonra hindistan cevizine bulanır.
Her kek parçasının üzerine bir adet vişne tanesi konulur.

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder