9 Aralık 2009 Çarşamba

İMAM BAYILDI



Malzemeler:

*1 kg patlıcan
*4 adet kuru soğan
*1 baş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağı
*3 adet çarliston biber
*
4 adet domates
*1 çay kaşığı tozşeker
*Tuz

Yapılışı:


**Patlıcanlar baş kısımları kalacak şekilde alacalı soyulur.Tam ortadan bıçakla kesilir ve tuzlu suda 10 dk. bekletilir.Daha sonra yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır.Kızaran patlıcanlar fırın tepsisine alınır.
**Soğanlar piyazlık doğranır.Sıvıyağda sotelenir.Dilimlenmiş sarımsaklar ilave edilir.Soğanlar diriliğini kaybedince ince kıyılmış biberler ve domatesler eklenip,sotelenir .Tuz ve şeker eklenip ocağın altı kapatılır.
**Hazırlanan harcı patlıcanların üzerine pay edilir.Üzeri domates ve biber dilimleriyle süslenir.
200 derecede 10-15 dk.pişirilir.Soğuk servis edilir.

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder