11 Aralık 2009 Cuma

ISLAK KURABİYE




Malzemeler:

*1 paket (25 gr) kakao
*yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı tozşeker
*aldığı kadar un

Şurubu için:

*1,5 çay bardağı tozşeker
*1,5 çay bardağı su

Yapılışı:

*Kurabiyelerin şurubu kaynatılıp,soğutulur.Hamur hazırlanır.
*Sıvıyağ,şeker,margarin,yumurta iyice karıştırılır.Sonra un,kabartma tozu,vanilya,kakao eklenir.Yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde küçük yuvarlaklar yapılır.
*200 derece fırında pişirilir.Kurabiyeler fırında üstleri çatladığı an alınır.
*Sıcak kurabiye soğuk şerbete hızlıca batırılıp,çıkarılır.Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslenir.(Bir gece bekletilirse daha iyi olur)

*Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder