1 Aralık 2009 Salı

EKŞİ KREMALI BİBER TURŞUSU

Malzemeler:
Turşuluk dolmalık biber (sarı)
Süt kreması(kaymak)
Peynir
Süt
Malzeme ölçüsünü kullanacağımız kaba göre ayarlayabiliriz.



Yapılışı:

Dolmalık biberler yıkanır,içleri temizlenir,çekirdekleri çıkarılır.Biberlerin içine 1 çay kaşığı tuz atılıp bir tepsiye dizilir.1 gün bekletilir.Biberlerin içinde biriken su boşaltılır.
Krema ve peynir karıştırılıp bir gece beklettiğimiz biberlerin içine doldurulur.Biberler kavanoza dizilir.Kavanozun içine biberlerin üzerini örtecek kadar süt ilave edilir.Sütün kaynatılıp soğutulmuş olması gerekir.Kapağını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletilir.
Bekleme süresi bittkten sonra yenilebilir.Eksildikçe üzerine süt ,kaymak ilavesi,kalan peynir kırıntıları ilave edilebilir.Haşlanmış patatesle veya sabah kahvaltılarında sunulabilir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder