8 Aralık 2009 Salı

TEL ŞEHRİYE SALATASI




Malzemeler:

2 su bardağı tel şehriye
yarım tavuk göğüs eti
3-4 dal taze soğan
bir miktar mantar
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
kırmızı biber
mısır
kornişon turşu(1 su bardağı)
zeytinyağı
sumak,nar ekşisi
tuz,limon suyu

Yapılışı:

Tel şehriyeler sıvıyağda kavrulur.1-1,5 su bardağı su ilave edilip pilav gibi pişirilir.
Tavuk eti haşlanıp didilir.Mantarlar limonlu suda haşlanır.
Tüm malzemeler ince ince kıyılır.Tel şehriye eklenir.
Ayrı bir yerde limon suyu,zeytinyağı,nar ekşisi,sumak ve tuz çırpılıp sos yapılır.
Hazırlanan sos salatayı servis yaparken kullanılır.

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder