Malzemeler:
◊2 su bardağı tel şehriye
◊yarım tavuk göğüs eti
◊3-4 dal taze soğan
◊bir miktar mantar
◊yarım demet dereotu
◊yarım demet maydanoz
◊kırmızı biber
◊mısır
◊kornişon turşu(1 su bardağı)
◊zeytinyağı
◊sumak,nar ekşisi
◊tuz,limon suyu
Yapılışı:
◊Tel şehriyeler sıvıyağda kavrulur.1-1,5 su bardağı su ilave edilip pilav gibi pişirilir.
◊Tavuk eti haşlanıp didilir.Mantarlar limonlu suda haşlanır.
◊Tüm malzemeler ince ince kıyılır.Tel şehriye eklenir.
◊Ayrı bir yerde limon suyu,zeytinyağı,nar ekşisi,sumak ve tuz çırpılıp sos yapılır.
◊Hazırlanan sos salatayı servis yaparken kullanılır.
◊Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder