1 Aralık 2009 Salı

KAYISI KURABİYE



Malzemeler :

150 gr.margarin
2,5 su bardağı un
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
Yarım portakal suyu
Portakal kabuğu rendesi
1 avuç badem içi

Kreması:

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı un
Vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için:
Gıda boyası
Toz şeker
İsteğe göre kayısı marmelatı

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekeri iyice yoğrulur.Yumurta,portakal suyu ve rendesi ilave edilir.Un elenerek kabartma tozu ve vanilya ile beraber karışımaeklenir,yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.Avuç içinde yuvarlatılıp ortası başparmak ile bastırılır,çukur yapılır.Tepsiye ters konulur.Çift sayı yapılır.Orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Diğer tarafta krema pişirilir.Kurabiyeler soğuyunca ortalarına krema konulur.kremanın ortasına badem konulup,iki yarım kurabiye birleştirilir.
Gıda boyası çok az su ile sulandırılır.Kurabiyenin dış yüzeyi boyanıp,bir çukur kap içindeki tozşekere her tarafı bulanır.İsteğe göre arasına veya üstüne kayısı ,şeftali marmelatı da sürülebilir.Defne yaprakları ile süslenir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder