8 Aralık 2009 Salı

ZEYTİNLİ AÇMA


Malzemeler:

2 çay bardağı sıvıyağ
4 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı tozşeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 kase ayıklanmış siyah zeytin
aldığı kadar un(yaklaşık 500 gr.)
susam,çörek otu
1 yumurtanın sarısı(üzerine)

Yapılışı:

Sıvıyağ,ılık su,toz şeker,tuz,kuru maya karıştırılır.Un ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur 30 dk.mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamura 1-2 kaşık sıvıyağ ilavesi ile tekrar yoğrulur.Zeytinler ilave edilir.
Açma şekli verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açmaları yerleştirip,bir müddet tepside mayalandırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ve çörekotu serpilir.180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder