8 Aralık 2009 Salı

ÇANAK PATATES





Malzemeler:

5 orta boy haşlanmış patates
1 ince rendelenmiş havuç
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 tutam ince kıyılmış dereotu
1 limon suyu
az sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber

Üzeri için:

1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak

Yapılışı:

Patatesler haşlanıp püre haline getirilir.İçine tüm malzemeler katılıp karıştırılır.Malzemeden bir miktar alınıp elde yuvarlatılır.Ortası başparmakla çukur yapılır.Çanak şekli verilir.Yoğurt,sarımsak ve mayonezle hazırlanan sos ortasına konulur.(süzme yoğurtla daha iyi olur.)

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder