19 Ekim 2010 Salı

ANNEMİN POĞAÇASI



* 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
* 1 kase yoğurt
* 1 kase sıvıyağ
* 1 paket yaşmaya(42 g)
* 850 g un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* İç Harcı:beyaz peynir,maydanoz
* Üzerine: bir yumurtanın sarısı,çörekotu
Yapılışı:
* Bir kasede, yarım çay bardağı ılık su,maya,bir tatlı kaşığı şeker karıştırılır.Kase, ılık bir yerde mayada kabarcıklar olana kadar yaklaşık 4-5 dk. bekletilir.
* Bir kabın içinde, birinin sarısını ayırdığımız 2 yumurta,yoğurt,sıvıyağ,maya ,tuz karıştırılıp,un elenerek ilave edilir.
* Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Hamur ılık yerde( iki katı olana kadar) mayaya gelmesi için 30-40 dakika üzeri kapatılarak bekletilir.
* Mayaya gelen hamur tekrar yoğurulup,yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.Avuç içi kadar açılıp içine peynir ve maydanozlu harç konulur, ikiye katlanır.Kenarlarına hafifçe bastırılır.(bu ölçülerdeki hamurdan 26-28 tane poğaça çıkıyor.)
* Yağlanmış tepsiye yapılan poğaçalar dizilir.Tepside tekrardan mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,çörekotu serpilir.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder