21 Ekim 2010 Perşembe

KATIKLI DOLMA (BİTLİS)


Malzemeler:* 500 g yağsız dana kıyma
* 1,5 kilo yeşil kabak
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1,5 yemek kaşığı kuru reyhan
* tuz ,sıvıyağ,
Sos için:
* yoğurt
* sarımsak
* sıvıyağ veya tereyağ
Yapılışı:* Kabakların üzeri hafifçe kazınıp,2 cm kalınlığında halkalar halinde dilimlenir.İçleri oyulup hafif tuzlanır.
* Soğan rendelenir.Bulgur,kıyma,tuz,reyhan,çok az su katılıp arada elimizi suya batırıp iyice yoğrulur.
* Hazırlanan iç harc oyulan kabak dilimlerinin içine doldurulur.Tencereye dizilir.2,5-3 bardak sıcak su ve biraz tuz ilavesi ile kabaklar yumuşayıncaya kadar ( 10-15 dk.çabuk pişer.) pişirilir.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirilierek servis edilir
* Tencereye üst üste dizilebilir.Pişen suyunda bulgurlar dahada şişeceği için fazla bekletilmez.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder