* 1 adet küçük lahana
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 3 yemek kaşığı mayonez
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 50 g ceviz içi (orta büyüklükte doğranmış)
* 50 g çekirdeksiz kuru üzüm (10 dakika suda bekletilmiş)
* 1/2 çay kaşığı beyaz toz biber
Yapılışı:
* Lahanayı ince ve uzun doğrayın.Tuzla ovalayın ve 15-20 dakika bekletin.Sonra lahanayı iyice sıkın.
* Havucu,dereotunu,üzümü ve ceviz içini karıştırın.
* Mayonez ve yoğurdu birbirine karıştırın.
* Bütün malzemeleri birleştirin.
* Servis tabağına koyup,üzerini garnitürlerle (dereotu,maydanoz ,salatalık ) süsleyin.
* Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder