3 Ekim 2010 Pazar

SİVAS USULÜ İÇLİ KÖFTE


 

Malzemeler:
* 300 gr. orta yağlı kıyma
* 3 orta boy soğan
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 2 kaşık margarin yada tereyağ
* tuz,kimyon,karabiber,kırmızı biber
* yarım demet maydanoz
* isteğe göre yeşil biber,salça
Dış Malzemesi:
* 2,5 bardak bulgur
* 300 gr.çiğ köftelik kıyma
* 4/3 bardak irmik
* tuz,kaynamış su
* 2 kaşık tereyağ
Yapılışı:
* Teflon tavada 2 kaşık margarin yada tereyağ eritilip ince kıyılmış soğanlar sotelenir.
* Soğanlar kızarmaya dönünce kıyma katılır isteğe göre yeşil biberde eklenebilir. birlikte kavrulur.
* Kıyma suyunu çekip biraz kavrulunca ceviz içi,tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon eklenir.
* İnce kıyılmış maydanoz serpilir biraz karıştırılıp soğumaya bırakılır.
* Derince bir kapta 2,5 bardak bulgur ve irmik karıştırılır.
* Çiğ köftelik kıyma ve tuz ilave edilerek yoğrulur su yavaş yavaş ilave edilir.
* Köftenin hamuru kıvama geldikten sonra yanımıza bir kase su alınır.
* Elimizi hafif ıslatarak köftenin hamuru açılır.İçerisine hazırlanan iç harç konulup elips şekli verilir
* Bu malzemeden yaklaşık 28-32 tane çıkar.
* Hazırlanan köfteler kaynayan tuzlu suya atılır.8-9 dakıka suda tutulur.servis tabagına çıkarılır.
* İstenirse üzerine kızgın tereyağ gezdirilir.tereyağına salçada ilave edilebilir.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder