2 Ekim 2010 Cumartesi

PATLICAN TURŞUSU

* 1 orta boy beyaz lahana
* 2-2,5 kilo turşuluk patlıcan
* 1,5 kilo kırmızı biber
* 1,5 kilo yeşil sivri biber
* 2 demet maydanoz
* yarım kilo sarımsak
* sirke , tuz,limon ( 1 Litre sirkeye 3 -4 yemek kaşığı tuz)
*  kereviz yaprakları ve sapları

Yapılışı:
*  Patlıcanlar ortaları yarılıp tuzlu suda haşlanır.Çok ezilmemesine dikkat edilir.
* Soğuk suda iyice yıkanıp acısı çıkması için sıkılır.
* Diğer tarafta yıkanan tüm sebzeler çok ince doğranır.
* Kırmızı ve yeşil biber ve sarımsak robottan geçirilir.
* Kereviz yaprakları ve maydanoz yaprakları incecik kıyılarak doğranır.
* Doğranmış tüm sebzeler az tuz ilave edilerek harmanlanır.
*  Kereviz sapları yumuşaması için az haşlanır.
* İyice sıkılmış patlıcanların ortalarına doğranmış sebzelerden konur ve kereviz saplarıyla sarılarak sebzelerin
çıkmaması sağlanır.
* Patlıcanların en üstüne kırmızı biber konur kavanoza düzgünce yerleştirilir.Sirkeli tuz ilave edilir.
* Ağzı sıkıca kapanan turşu ılık ortamda 2-3 hafta bekletilir tuzu suyu kontrol edilir.
* Turşu olduktan sonra serin yerde bekletilir.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder