29 Ekim 2010 Cuma

KREMALI FIRIN MAKARNA

Malzemeler:
* 1 paket fırın makarna
* 250 g ıspanak veya pazı
* 1 adet soğan
* 1 bardak haşlanmış bezelye veya konserve
* 1 havuç ,1 kabak rendesi
* 1 adet patlıcan(küp kesilip kızartılmış)
* 1 paket krema veya beşamel sos
* 100 g kaşar rendesi
* tuz,karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
* biraz muskat
Yapılışı:
* Makarna ,kaynar tuzlu suda haşlanır.
* Soğan yemeklik doğranır,ıspanakla birlikte suyunu çekene kadar kavrulur.
* Rendelenmiş havuç ve kabak konur.
* Kızartılmış patlıcan ve bezelye ilave edilir.
* Tuzu ve karabiberi eklenir ,karıştırılır.
* Haşlanmış makarna yağ ile sotelenir ,sebzelerle birlikte karıştırılır,muskat rendelenir.Kaşar peyniri ve krema ilave edilir.
* Malzemelerin hepsi karıştırılıp borcama dökülür.
* 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir.Beşamel sos kullanılırsa üzeri kızarana kadar pişirilir.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder