21 Ekim 2010 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 250 g margarin
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı hindistancevizi
Üzeri için:
* 1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
* Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
* Yumurtaların 1 tanesinin tamamı diğerinin beyazını ayırıp,margarin ve pudraşekeri ekleyip karıştırın.
* Un , kabartma tozu, vanilya ve hindistancevizi ilave edip yoğurun.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
* Hamurların üzerini önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.
* 180 derece fırında üzerleri hafif kızara kadar pişirin.

* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder