29 Ekim 2010 Cuma

MERCİMEKLİ KESME ÇORBA (BURDUR)

* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 100 g kıyma
* 1 baş soğan
* yarım kaşık salça
* kimyon,karabiber,tuz,su
* yarım paket margarin yada tereyağı
* hazır Erişte ( yada yıldız şehriyede olabilir.)
Yapılışı:
* Yeşil mercimekleri suda haşlayın,süzün.
* Kıyma,kimyon,tuz,karabiber ile küçük köftecikler yapın.Yapışmaması için biraz unlayın.
* Yağı eritin.İnce doğranmış soğanları yağda kavurun.salçayı ,tuzu ilave edin.
* Yeşil mercimekleri,yeteri kadar suyu ilave edin,kaynasın.
* Kaynayınca küçük köfteleri atıp pişirin.
* Erişte veya yıldız şehriyeyi atın.Erişteler yumuşayıp köfteler pişince maydanoz ve limonla servis yapın.
* Afiyet olsun...
Eriştesini evde yapmak isterseniz:
* 1 çay bardağı süt
* 1 yumurta
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz,nişasta(hamuru açmak için)
* bİraz sert bir hamur elde edilip merdane ile açılıp kesilir.serip kurutulur.Artan hamurlar dolapta tekrar kullanılmak üzere muhafaza edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder