22 Ekim 2010 Cuma

KABAK TATLISI

                     Malzemeler

* 1 kg balkabağı
* 2 kase şeker
süslemek için:
* ceviz
,hindistancevizi
Yapılışı:
* Kabakların kabuklarını soyup yıkayın.
* Dilediğiniz boyda kesin.Yayvan bir tencereye kabakların aralarına ve üzerine şeker serperek dizin.
* Tencerenin kapağı kapalı olarak ,kabakların su salması için ya bir gece önceden ya da 8-9 saat bekletin.
* Kabaklar su salacağı için ayrıca su konulmaz.
* Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişmeye yakın tencerenin kapağını açın.5 dakikada böyle pişirin.
* Bu kabakların ağdalı olmasını sağlar.Dilerseniz fırınada verebilirsiniz.Servis tabağına alıp üzerine ceviz ,hindistancevizi ile sıcak veya soğuk servis yapın..
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder