20 Ekim 2010 Çarşamba

KARALAHANA ÇORBASI


Malzemeler:
* 1 demet karalahana
* 1,5 su bardağı haşlanmış barbunya
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 baş soğan
* 1 çay bardağı mısır unu
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı salça
* 8 bardak su
* kırmızı pul biber,tuz
Yapılışı:
* Karalahanaları sıcak suda biraz bekletip ince ince doğrayın.
* Tencerede yağı eritin.Doğranmış soğanları kavurun.Lahanaları ilave edin,biraz kavurun.Salçayı koyun.Sıcak suyu ,
haşlanmış barbunyaları ekleyin.
* Lahanalar yumuşayınca pirinci,tuzu,kırmızı pul biberi ilave edin ,kısık ateşte 30 dakika pişirin.
* Mısır ununu bir çay bardağı suda çırpın.Yavaş yavaş çorbaya karıştırın.5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Sıcak servis yapın.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder